Retinol: Vervaag fijne lijntjes en pigmentatie en ga huidveroudering tegen

Wat is retinol en wat doet het voor je huid?

Retinol is een vorm van vitamine A. Het staat bekend om zijn krachtige cevernieuwende capaciteiten. Naarmate de huid ouder wordt, vertraagt de celvernieuwing en de collageenproductie. Retinol versnelt juist de celvernieuwing en is daardoor een goed ingrediënt voor het behandelen van de zichtbare tekenen van huidveroudering. Daarnaast verbetert retinol de huidstructuur en verheldert het je huid, verfijnt de fijne lijntjes en maakt pigmentatie minder zichtbaar. Retinol is daarmee een ware “rimpelkiller”. 

Retinol bij onzuiverheden

Behalve bij het tegengaan van huidveroudering is retinol ook effectief in te zetten tegen onzuiverheden. Denk daarbij aan grove poriën en hardnekkige ontstekingen. Retinol komt in de gehele poriewand terecht, vanaf de opening aan het huidoppervlak tot aan de verbinding met de talgklier.

Onzuiverheden beginnen vaak met een verstopping diep in de porie. Retinol verwijderd de dode huidcellen en ‘ontstopt’ als het ware zo de poriën.

Retinol is een antioxidant

En dat is nog niet alles wat dit ingrediënt kan doen op het gebied van huidverbetering en het voorkomen van huidveroudering. Retinol is namelijk ook een antioxidant. Dit betekent dat de huid beschermd wordt tegen schadelijke vrije radicalen van buitenaf. Daarbij kun je denken aan make-up, roken, alcohol en medicijngebruik, verontreinigde lucht en UV Licht. Ook stress heeft een grote invloed op de hoeveelheid vrije radicalen in je lichaam

De volgende producten van COSMEDIX bevatten Retinol:

Deze producten van COSMEDIX bevatten een hoge concentratie van Retinol en zijn daardoor zeer effectief bij het bestrijden van de tekenen van huidveroudering.

Define: Een NACHT peeling met Vitamine A. Door een uniek afgifte systeem is deze nacht peeling speciaal ontwikkeld voor de normaal, gecombineerd tot vette huid. Samen met de fruitzuren wordt de huid vernieuwd, de structuur verfijnd en de algehele huidconditie verbeterd.

Refine: Een NACHT peeling met Vitamine A. Door een uniek afgifte systeem is deze nacht peeling speciaal ontwikkeld voor de normaal, gecombineerd tot vette huid. De huid wordt vernieuwd, de structuur verfijnd en de algehele huidconditie verbeterd. Specifiek voor hen die al minimaal 6 maanden Define gebruikt hebben en nóg meer resultaat willen zien op het gebied van vocht, rimpels en lijntjes.

Serum 16: Een vernieuwend serum voor de NACHT speciaal voor de droge, gevoelige huid. Uniek Retinol afgifte systeem wat zacht en veilig werkt zonder de beschermende barrière van de huid aan te tasten. Vernieuwt de huid van binnenuit voor een jeugdige uitstraling.