Probiotica in je huidverzorging

Wat is probiotica?

Probiotica zijn goede bacteriën die samenwerken om ons lichaam en onze huid gezond te houden. Zo zorgt het voor een goede darmflora, dat belangrijk is voor onze stoelgang en spijsvertering maar ook voor ons immuunsysteem én natuurlijk onze huid. 

Probiotica in je huidverzorging

Probiotica kun je oraal innemen. Er bestaan verschillende poeders en pillen voor. Dus waarom dan ook probiotica in je huidverzorging toevoegen? Onze huid is bedekt met een laag huideigen bacteriën en micro organismen. Deze laag bacteriën wordt ook wel microbioom genoemd. Deze beschermt de huid tegen huidproblemen zoals rosacea, psoriases, eczeem en acne en bestaat uit zowel goede als slechte bacteriën. Wanneer de verhouding tussen deze twee juist is, functioneert de huid goed.

Wanneer je probiotica dus direct in je skincare toepast, bereiken de goede bacteriën direct de gewenste plaats van bestemming, namelijk het microbioom van de huid!

Wat is het effect van probiotica innemen of aanbrengen?

Zoals gezegd zijn probiotica goede bacteriën. Door deze aan te brengen op je huid, versterk je het microbioom van je huid waardoor deze beter in balans zal komen. Een stralende huid die goed bestand is tegen invloeden van buitenaf.

Welke Cosmedix skincare producten bevatten probiotica?

Reboot: Dit serum is een booster om harmonie en balans in de huid te krijgen. Krachtige probiotica herstelt de barrière functie van de huid en vormt een filter tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vocht kan hierdoor weer in de huid gebonden worden. Perfect in te zetten bij een huid die uit balans is.

Harmonize: Harmonize is een moisturizer, ontwikkeld om het huideigen microbioom te herstellen, gezond en in balans te houden. Deze multi- task dag en nachtcrème bevat een krachtig en voedend probiotica om de huid intens te hydrateren en de natuurlijke vochtbarrière te verbeteren.