Huidverbeterende behandelingen

Wanneer je bepaalde problemen met je huid ervaart, kan je deze verbeteren. Denk hierbij aan het aanpakken van rimpels en lijnen, je huid verstevigen, je huid egaler en stralender maken, het verbeteren van roodheid, een vermindering van acne of een vette huid, maar denk ook aan een droog en trekkerig gevoel. Om je huid optimaal te verbeteren, is het van belang dat je dit op twee manieren behandelt: de producten die je thuis gebruikt, moeten huidverbeterend zijn. Wanneer je alleen verzorging gebruikt, is het onmogelijk om tot maximaal resultaat te komen. Een goed huidverbeterend merk voor thuis en in de salon is bijvoorbeeld Cosmedix.

Naast huidverbeterende behandelingen ook huidverbeterende producten

Wil je het helemaal goed doen, zorg er dan voor dat de huidverbeterende producten die je thuis gebruikt van hetzelfde merk zijn als het merk waarmee jouw schoonheidsspecialist je behandelt. De werking van je behandeling wordt versterkt en in het geval van Cosmedix voorkom je downtime zoals roodheid, schilfering, een droog gevoel of irritaties welke bij de klassieke huidverbeterende behandelingen wel op kunnen treden. Er zijn enorm veel verschillende huidverbeterende behandelingen. Wanneer je voor jezelf een goede schoonheidsspecialiste gevonden hebt volgt eerst een intake gesprek waarin je jouw wensen met de specialiste kan bespreken. Zij kan kijken in welke mate het mogelijk is om jouw doelen te behalen en wat er nodig is.

Een persoonlijk behandelplan

Aan de hand van een persoonlijk behandelplan wordt het doel bepaald waar je samen naartoe gaat werken en worden de behandelingen ingepland naast het ritueel voor thuis.

Je huid verbeteren met een behandeling kan op diverse manieren. Een aantal voorbeelden hiervan tref je onderstaand. Je specialiste kan kijken welke het beste bij jouw wensen past:

Peeling: Een peeling is een behandeling waarbij de celdeling gestimuleerd wordt, er nieuwe huidcellen aangemaakt worden en de oude, dode huidcellen van het oppervlak afgestoten worden. Hierdoor wordt een gezonde, stralende en vernieuwde huid onthult. De huid wordt verfijnd, rimpels en lijnen vermindert, pigmentvlekken vervagen en kunnen uiteindelijk zelfs helemaal verdwijnen.

 

Een peeling is ook perfect voor littekens, een onzuivere huid, verstoppingen en ontstekingen worden voorkomen, de talgproductie wordt verminderd en de poriestructuur verfijnd. Afhankelijk van welke types en percentages zuren, enzymen of korrels er gebruikt worden, zal de peeling aangepast worden aan je wensen en je huidtype. Indien een peeling (te) intensief is, kan je na de behandeling gevoeligheid ervaren zoals een trekkerig gevoel en roodheid. Hoe beter je huid thuis voorbereid is met in het geval van Cosmedix Retinol en zuren, hoe minder last je na de peeling hebt van deze downtime. Kies dus altijd voor een veilige peeling die samenwerkt met je huid in plaats van een trauma veroorzaken voor je huid.

Microdermabrasie: Bij een microdermabrasie worden de bovenste dode huidlagen van de huid gepolijst door microkorrels. Deze microkorrels voelen schurend aan en werken vooral vanaf het oppervlak. Met microdermabrasie kan je huidverbeterende behandelingen uitvoeren gefocust op littekens, grove poriestructuur of het verfijnen van rimpels en lijntjes.

Dermaplaning: Bij Dermaplaning wordt er met een mesje over de huid geschraapt om dode huidcellen en donshaartjes te verwijderen. Een goede behandeling wanneer je huidverbetering wilt gefocust op een stralende huid en het verwijderen van onzuiverheden.

Microneelding: Bij Microneedling wordt de huid gecontroleerd “verwond” met naaldjes die tussen de 0,2 en 1,5 mm lang zijn. Het gevolg is dat er een wondhelingsproces op gang gebracht wordt, waardoor de huid sterk vernieuwd van binnenuit en je littekens, huidveroudering en bijvoorbeeld rest littekens van acne kan verbeteren.

Laser: Met een laser kan je diep in de huid het collageen stimuleren en vooral huidveroudering aanpakken. Houd er rekening mee dat de resultaten van laserbehandeling langer op zich laten wachten en niet per se direct zichtbaar zijn.

Ook kan er gebruikgemaakt worden van verschillende behandelingen in een kuur vorm. Wat past bij jouw huidverbeterende wensen, kan jouw (Cosmedix) specialiste het beste bepalen na de huidanalyse tijdens de intake.

Mocht je op zoek zijn naar natuurlijke anti rimpel crème of ben jij benieuwd naar wat wij nog meer aanbieden? Kijk dan eens verder op onze website.

COSMEDIX Specialisten

Voor de meest optimale resultaten raden wij aan regelmatig een COSMEDIX specialist te bezoeken. Onze producten voor thuisgebruik zijn dan ook zijn perfect om te combineren met professionele behandelingen van onze salon-partners. Onze specialisten zijn opgeleid en getraind om de beste resultaten te behalen met onze producten. Zij kunnen je adviseren over je skincare routine en afstemmen wat het beste past bij jouw huid en jouw wensen. COSMEDIX vind je in verschillende salons in de BENELUX. Er is altijd een specialiste bij jou in de buurt.