Fronsrimpel verminderen

Ouder worden, het hoort er (gelukkig!) bij en we ontkomen er niet aan. Helaas kan dit ook zichtbaar zijn in je huid. Een aantal fijne rimpels en lijntjes bij de ogen, dat kan nog wel charmant zijn. Immers, ze laten ook je leven zien. Echter kunnen de rimpels verergeren of opvallender worden en kan je je eraan gaan storen. Vooral de fronsrimpel kan flink wat irritatie en frustratie opleveren.

Wat is een frons rimpel?

Ouder worden, het hoort er (gelukkig!) bij en we ontkomen er niet aan. Helaas kan dit ook zichtbaar zijn in je huid. Een aantal fijne rimpels en lijntjes bij de ogen, dat kan nog wel charmant zijn. Immers, ze laten ook je leven zien. Echter kunnen de rimpels verergeren of opvallender worden en kan je je eraan gaan storen. Vooral de fronsrimpel kan flink wat irritatie en frustratie opleveren.

Wat is een frons rimpel?

Een fronsrimpel is de verticale rimpel die ontstaat tussen de wenkbrauwen. Deze rimpel is een mimische rimpel, dat wil zeggen een rimpel die ontstaat door onze mimiek, de manier hoe je beweegt.

Hoe krijg je een fronsrimpel?

Naast je mimiek en beweging zijn er meerdere factoren die een fronsrimpel kunnen veroorzaken. Ook je genen, levensstijl en de kwaliteit van je huid heeft grote invloed op het ontstaan en verloop van deze rimpel. Knijp je veel met je ogen, heb je veel last van migraine of zit je veel in de zon zonder zonnebril te dragen? Misschien zit je veel achter de computer en span je onbewust je wenkbrauwen aan wanneer je geconcentreerd aan het werk bent.

Hoe kom je van je fronsrimpel af?

Wanneer je van je fronsrimpel af wilt komen, zijn er meerdere oplossingen. De eerste en meest simpele stap is om eens goed in de spiegel te kijken en te “fronsen”. Door deze knijp beweging bewust te maken, kan je jezelf ook bewust maken dit zoveel mogelijk af te leren. Helaas maakt dat niet dat de rimpel verdwijnt. Een goede schoonheidsspecialiste kan samen met jou kijken welke behandeling en producten het beste passen bij het aanpakken van jouw fronsrimpel. Vaak zal er gewerkt worden met een combinatie van behandelingen en huidverbeterende producten voor thuis. Het meeste resultaat zal je krijgen door de combinatie van beide. Door dagelijks je huid te prikkelen om te vernieuwen, beter te herstellen en je huid goed te beschermen, kan je je frons rimpel verminderen en voorkomen dat de rimpel erger wordt. Een aantal producten die hiervoor perfect geschikt zijn, zijn bijvoorbeeld Cosmedix’ Cell ID, Eye Doctor, Refine of Serum24. Cell ID is hét anti aging serum voor overdag en zit bomvol botanicals om tekenen van huidveroudering te verminderen en je huid te beschermen.

Het gebruik van retinol

’s Avonds kan je je frons behandelen met retinol. Plaatselijk kan je gebruikmaken van Eye Doctor, een rijke oogcrème met onder andere retinol. Wil je heel je gelaat en hals meenemen, kies dan voor Refine (indien je een normaal, gecombineerd tot vette huid hebt) of Serum 24 (bij een droge of gevoelige huid). Deze nachtcrèmes zijn op basis van retinol en vernieuwen je huid van binnenuit. Wanneer je maximaal resultaat wilt qua anti aging, is retinol een onmisbaar ingrediënt. Retinol, ook wel bekend als vitamine A, is in staat om je cellen sneller te laten delen waardoor ze zich jonger gedragen. Het resultaat: rimpels en lijnen verminderen, je huid is stralender en ziet er jeugdiger uit.

Het versterken van het resultaat

Om dit resultaat te versterken, kan je ook je huid laten behandelen met peelings. Vanuit Cosmedix adviseren we om dan heel je gelaat en hals mee te nemen, aangezien je gehele huid een boost krijgt en je ook andere tekenen van huidveroudering mee kan nemen. Een must is nog steeds dat je thuis ook de producten gebruikt. Uiteraard kunnen de Cosmedix peelings uitgevoerd worden met Retinol en worden deze afgestemd op jouw huidtype. Dagelijks je huid masseren vermindert je fronsrimpel ook, en vergeet uiteraard niet om een zonnebril te dragen en je huid bij blootstelling aan (zon)licht te beschermen met een zonbescherming! Ook is het mogelijk om je fronsrimpel door een (cosmetisch) arts in te laten spuiten. Meestal wordt er gebruik gemaakt van botox. Botox wordt afgebroken door de huid, dus je moet deze behandeling om de zoveel tijd herhalen. Laat je hiervoor adviseren door je arts. Mocht je op zoek zijn naar huidverbeterende behandelingen of ben jij benieuwd naar wat wij nog meer aanbieden? Kijk dan eens verder op onze website.

COSMEDIX Specialisten

Voor de meest optimale resultaten raden wij aan regelmatig een COSMEDIX specialist te bezoeken. Onze producten voor thuisgebruik zijn dan ook zijn perfect om te combineren met professionele behandelingen van onze salon-partners. Onze specialisten zijn opgeleid en getraind om de beste resultaten te behalen met onze producten. Zij kunnen je adviseren over je skincare routine en afstemmen wat het beste past bij jouw huid en jouw wensen. COSMEDIX vind je in verschillende salons in de BENELUX. Er is altijd een specialiste bij jou in de buurt.